Hier begint je website

» Menu

Home
Nieuws
Artikel
Informeer een vriend
Informeer een vriend
Forums
Adverteren
Scripts
Badges
FAQ
Opleidingen
Animaties
Awards
Links
Autohits
Registreer
Gastenboek
Bookmark ons
Contact ons» Forum threads

Huidige threads:
:: Forums ::» Zoeken met Google


Web Webles.net
» Gebruikers Online

Er zijn:
0 geregistreerde gebruikers
and 3 gasten nu online.


» FTP via de command prompt
FTP via de command prompt - Print Email PDF 
Geplaatst door Maurice 20/05/2005

Index

» FTP via de command ...

 

  1. Maak verbinding met het Internet en open een FTP sessie. Indien u Windows gebruikt, kunt u dat doen door de MS DOS-prompt te openen en ftp in te tikken.
  2. Maak verbinding met de server. Dit kunt u doen door open servernaam in te tikken. Wilt u bijvoorbeeld een verbinding maken met de server "server.domein.com", tik dan in: open server.domein.com. Als het goed is ziet u een welkomstboodschap verschijnen als u succesvol verbinding heeft gemaakt.
  3. Er zal nu automatisch om een "Login:" of "Gebruikersnaam:" gevraagd worden. Als u van de eigenaar van de FTP server een gebruikersnaam hebt gekregen, vul deze dan hier in. Wilt u gebruik maken van "anonymous FTP", vul hier dan in: anonymous. Vervolgens wordt u om een toegangscode gevraagd. Vul hier het wachtwoord in dat u van de eigenaar van de FTP server gekregen heeft. Wilt u gebruik maken van "anonymous FTP", tik hier dan uw e-mailadres in. Mocht u een foutmelding krijgen na het invullen van uw gebruikersnaam en wachtwoord, tik dan in: user gevolgd door uw systeemnaam. Als u problemen blijft ondervinden met het verbinden, kan de afdeling Support u niet verder helpen, tenzij u probeert verbinding te maken met een server binnen het Demon netwerk.
  4. Vraag een lijst met de beschikbare directories op door het commando ls in te voeren. Ga naar de gewenste directory met het "cd" commando: om bij voorbeeld bij de directory /pub/dir1/dir2 te komen tikt u in: cd /pub/dir1/dir2. Op dezelfde manier kunt u door de lokale directories op uw harde schijf navigeren door het 'lcd' commando te gebruiken. Om bijvoorbeeld naar uw lokale "temp" directory te gaan tikt u in: lcd temp.
  5. Kies de transfer-modus die van toepassing is op het type bestand dat u wilt binnenhalen of verzenden. Meer informatie vindt u onder Transfer-Modes - Binary en ASCII.
  6. Tik, om een bestand te downloaden naar uw harde schijf, get bestandsnaam. Met het commando mget kunt u meerdere bestanden tegelijk binnenhalen. Als u bijvoorbeeld mget *.zip intikt, worden alle bestanden gedownload die eindigen op .zip.
  7. Als u klaar bent met downloaden, kunt u de verbinding met de server verbreken door quit in tikken.

 Reacties
Om een reactie te posten moet je ingelogd zijn. Als je geen login hebt, vraag er een aan. Het is gratis!

» Login
» Advertentie


Hier adverteren?» Gebruikers

Laatste bezoeken :
MauriceMaurice
babsb
andries
Tommy
animatieanimatie
Online :
Admins : 0
Leden : 0
Gasten : 3
Totaal : 3
Nu online :» Powered by

phpWebThings powered

Powered by Oerlemans Services


 This website was created with phpWebThings 1.5.2.
2002 - 2005 Copyright, Oerlemans Services